14/10/13

Απολογία για μια Χρυσή Νεότητα



Αφορμή της παρούσης απολογίας είναι ένα άρθρο που διάβασα στο zougla.gr, τελευταίο και μάλλον παρακατιανό δείγμα μιας μακράς σειράς στην αρχή της οποίας φιγουράρουν πονήματα των μεγαλύτερων μαγισσοκυνηγών που διαθέτει η αγορά μας σήμερα.

Πρόκειται περί της πολύ σοβαρής δημοσιογραφικής έρευνας, και αποκάλυψης στο ευρύ κοινό της κρυφής -σατανιστικής πιθανότατα και οπωσδήποτε σκοτεινής- ταυτότητας του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, μέσα από συλλογή ποιημάτων του εκδοθείσα εν έτει 1980 υπό τον τίτλο 'Εξομολόγησις ενός Εθνικού'. Στο βιβλίο αυτό υπάρχει μέγα πλήθος παγανιστικών αναφορών, υπερ-αρκετών για να πιστοποιήσουν τον αντιχριστιανικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής ακόμα και στον πιο φανατικό οπαδό της. Το παγανιστικό αυτό παραλήρημα καταλήγει με πραγματικό διονυσιακό τάραχο στο ποίημα 'Ο Μέγας Παν', όπου και υπάρχει ο φοβερός στίχος "Σατανικά υπέροχος, ο Μέγας Παν". Ναι, ορθώς διαβάσατε, "Σατανικά υπέροχος, ο Μέγας Παν".

Για να σοβαρευτώ και να κόψω τα πολλά λόγια, κάνω αμέσως την καυτή ερώτηση: σε ποιόν θεό πιστεύει ο Ν. Μιχαλολιάκος; Οι απαντήσεις είναι δύο και η ισχύς τους είναι καθολική, πρώτη: μόνο ο ίδιος το ξέρει και δεύτερη: δεν μας αφορά. Βασικά, όσοι εξ ημών απέχουμε γενικώς από ποίμνια και ιδιαίτερα όσοι δεν είμαστε παντελώς ξένοι με την δημιουργική έκφραση, αναγνωρίζουμε αμέσως την επικίνδυνη γελοιότητα κάθε παρόμοιας ερώτησης που προκύπτει από αίτια όπως αυτά.

Υπάρχει ωστόσο, εδώ, μια ερώτηση καθόλου γελοία και προορισμένη να μείνει μάλλον αναπάντητη. Η ερώτηση είναι, πόσοι από αυτούς τους περιπλανώμενους στην μικρή ή μεγάλη περίμετρο των 40 τους ετών, οι οποίοι όντως ανιχνεύουν σατανισμό στον επίμαχο στίχο, δεν έχουν περάσει τα 18, 19, ή 20 τους χρόνια φορώντας μπλουζάκια με πεντάλφες και αγοράζοντας δίσκους με ανάποδους σταυρούς στα εξώφυλλα. Ή δεν έχουν κραυγάσει στα clubs ή στα δωμάτιά τους φράσεις όπως "SATAN! don't forsake me, I wait for you to take me", ή "insanity is what I am, eternally my soul will ROT!".

Γερασμένα μυαλά... τα κορμιά ακολουθούν οσονούπω.




0 σχολια:

Δημοσίευση σχολίου