14/10/24

Μήνυμα προς Εβραίους

 

 

Μετά τον Κασιδιάρη και τον Σκαλούμπακα, του οποίου πρώτου το μήνυμα ήταν "Οι αριστεροί φίλοι σας σας πρόδωσαν, εμείς πάντως όχι" και του δευτέρου "Καλά τα πάτε, συνεχίστε", θέλω να στείλω και το δικό μου μήνυμα στους Εβραίους - και συγκεκριμένα στην Ντανιέλα Βέϊς. Αυτό το μήνυμα έχει μόνο μια διάσταση, την σατιρική.

 


Ντανιέλα Βέϊς. Καταλαβαίνω ότι βρίσκεσαι σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Γιαχβέ, ο οποίος έρχεται στα όνειρά σου και σου υπόσχεται όλη την γη που απλώνεται εμπρός σου. Σε κατανοώ. Θέλεις γη, έδαφος, χώρο να απλώσεις την αράδα σου. Εμείς λοιπόν, οι παλιοί σας φίλοι, προσφερόμαστε να σας δώσουμε την χερσόνησο της Πελοποννήσου ώστε να έρθετε να μείνετε εδώ, δίπλα μας, και να αφήσετε τον κοσμάκη εκεί κάτω ήσυχο. Τι λες;

Αγαπητή Ντανιέλα. Έτσι κι αλλιώς με τόσα ιπτάμενα αντικείμενα στον ουρανό του Γισραγιέλ, τον περισσότερο χρόνο τον περνάτε είτε στα καταφύγια, ή στα πατρικά σας στο Μπρούκλιν. Ε λοιπόν, τι Νέα Υόρκη, τι Νέα Μανωλάδα. Έλα τώρα να μιλήσουμε ως παλιοί γνωστοί Ντανιέλα μου και να πούμε τα πράγματα όπως έχουν, με όρους χρηματιστικούς που τους κατανοείς - και μην παρεξηγηθείς, μιας και ο χώρος εδώ (και ο χρόνος μου μαζί σου) είναι περιορισμένος... Λοιπόν Ντανιέλα, σε σχέση με το παράπηγμα που σας πλάσαρε ο κτηματομεσίτης θεός σας, εμείς οι Γκογίμ θα σας δώσουμε το μαγαζί γωνία της Μεσογείου. Το ακριβότερο φιλέτο στον πλανήτη Γη. Θα πάρετε πακέτο και τα μνημεία, για να έχετε να λέτε ότι η γη σας είναι αρχαία. Άσε που θα σας βγάλουμε και από τα ρέιβ πάρτις, αφού μια έτσι θα κάνουν Νταλάρας και Γλυκερία και θα πετάγονται για συναυλίες όλη την ώρα. Ποιοτική μουσική και τραγούδι στα Γίντις να περνάτε καλά βρε κορόιδα, η ζωή είναι ωραία!



Αχ αυτή η ζωή, πως τα φέρνει μερικές φορές. Ας το φιλοσοφήσουμε παρέα, Ντανιέλα. Αυτοί παίρνουν ομήρους, εσείς κρατούμενους χωρίς δίκη. Αυτοί είναι τρομοκράτες, εσείς κράτος τρόμου. Αυτοί σας βαράνε από τα τούνελ κι εσείς τους βαράτε από τα καταφύγια. Τι καταλαβαίνετε; Είναι ζωή αυτή; Στην αρχή δεχόσασταν ρουκέτες από την Γάζα. Φτιάξε δίκτυο ραντάρ, βάλε σειρήνες, φτιάξε Σιδηρούν Θόλο, πάρε αεροπορία από την Αμερική να απαντά στις ρουκέτες με βόμβες, φτιάξε και την Σφενδόνη του Δαυίδ. Τώρα όμως δέχεστε ρουκέτες ντρόουνς και πυραύλους από Γάζα, Λίβανο, Υεμένη, Ιράκ και Ιράν, ενώ εντεινόμενα υπόγεια ρεύματα σε Τουρκία και Αίγυπτο καραδοκούν για την πρώτη αλλαγή πλεύσης των ΗΠΑ, ώστε να σπρώξουν κι αυτές τις χώρες (μεταξύ άλλων) στον χορό. Α, ξέχασα την Συρία, που δεν σας γουστάρει επίσης. Έπειτα πήγατε και χτυπήσατε τους κυανόκρανους, και τώρα τσαντίστηκαν Γαλλία και Ιταλία. Μέχρι που θα το τραβήξετε το τροπάριο; Κοντός ψαλμός αλληλούγιαχ λέμε Ντανιέλα μου. Όχι μακρύς, Κοντός.... Τι θα κάνεις Ντανιέλα, θα ισοπεδώσεις όλη την Μέση Ανατολή, την Μικρά Ασία και την Αίγυπτο; Μα ισοπέδωσες την μικρούλα Γάζα και οι ρουκέτες δεν σταμάτησαν. Θα ρίξεις πυρηνικά στο Ιράν; Και αν το Ιράν απαντήσει επίσης με πυρηνικά; Είσαι απολύτως σίγουρη ότι δεν έχουν; Είσαι τόσο σίγουρη ώστε να ρισκάρεις την γη της Επαγγελίας σου; Επειδή, αν κάνεις λάθος έστω και μισό τοις χιλίοις, θα λες την λέξη "Ισρα" και ο μετρητής ραδιενέργειας θα κάνει Μπιπ. Θα μπαίνει ο Γιαχβέ στα αυτιά σου και θα σου φωνάζει "Μωρή κακούργα πως κατάντησες το κτήμα σα το Σεμιπαλατίνσκ;;;;;" Εγώ απλά στο λέω. Δεν ανησυχώ για εσένα βεβαίως αλλά για την Κύπρο, μιας και θα φλομώσουν μέχρι εκεί στο ουράνιο και το καίσιο.

Και στο ξαναλέω. Πάρε τη φαμίλια σου με όλες τις φαβορίτες σας και ελάτε στην αληθινή Γη της Επαγγελίας, αυτή που σας επάγγειλαν οι Έλληνες, για να ζήσετε εσείς καλά και εμείς καλύτερα - και να ησυχάσει επιτέλους η υφήλιος. Διαθέτει πεδιάδες να βάλετε κόκκινες αγελάδες και λόφους να χτίσετε ναούς του Σολομώντα. Θα έχετε την Μακάμπι Καλαμάτας και θα παίζετε σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις όντες πλέον σε ατόφιο Ευρωπαϊκό έδαφος. Οι Μακαβαίοι Ντανιέλα μου ήθελαν να ζήσουν ελεύθεροι και να προοδεύσουν, ε, ελάτε να προοδεύσετε στην Πελοπόννησο. Έχει θάλασσα γύρω-γύρω και τον Ισθμό ολάκερη τάφρο, να κάνετε κατά μήκος του και τριπλό τείχος με έξι οχυρά να μην περνάει τίποτα. Θα κουνιέστε και θα χοροπηδάτε και θα πηδάτε ο ένας τον άλλο για να μείνει το περιούσιο αίμα αμόλυντο, με όλη την άνεση και την ησυχία σας.

Υπό έναν μονάχα όρο : δεν θα πειράξετε το παραμικρό από τις αρχαιότητες της χερσονήσου αυτής, αλλά θα τις αναδείξετε ώστε να είναι προσβάσιμες στους Εβραίους Ελληνιστές που, όπως ξέρεις Ντανιέλα μου, ήταν ανέκαθεν πλήθος μέγα ανάμεσά σας.

Σκέψου το, αλλά μην καθυστερείς γιατί -να σου πω κι εγώ την προφητεία μου- τελικά όχι στην Παλαιστίνη, αλλά ούτε στην Αμερική δεν σας βλέπω να παραμένετε.

 

 

 

0 σχολια:

Δημοσίευση σχολίου