15/9/14

Bevara Sverige Svenskt





Το κόμμα Σουηδών Δημοκρατών (SD) είναι από εχθές τρίτο κόμμα στη Σουηδία, με τα αποτελέσματα να τους εμφανίζουν στο 12,9%. Για να πάρουμε μια ιδέα του μεγέθους της επιτυχίας τους, στις προηγούμενες εθνικές εκλογές του 2010 είχαν μπει -για πρώτη τους φορά- στη σουηδική βουλή, με 5,7% (4% το όριο). Έχουμε δηλαδή άνοδο 7,2 μονάδων μέσα σε 4 χρόνια. Σε πραγματικούς αριθμούς, περίπου 450.000 νέοι ψηφοφόροι προστέθηκαν στους 330.000 παλαιούς.

Οι Σουηδοί Δημοκράτες είναι ένα δεξί, αντι-πολυπολιτισμικό και αντι-μεταναστευτικό κόμμα που θα τοποθετούσαμε κάπου ανάμεσα στο παλιό Λα.Ο.Σ και τη Χρυσή Αυγή. Αντιμετωπίζουν αποκλεισμό από τα σουηδικά ΜΜΕ καθώς και ένα αντίστοιχο 'συνταγματικό τόξο', με όλα τα άλλα κόμματα να τους έχουν αποκλείσει από κάθε συνεργασία και συνασπισμό.

Η στροφή της Ευρώπης προς τον Εθνισμό είναι γεγονός και σήμερα στη Σουηδία αυτό το γεγονός πιστοποιήθηκε εμφατικά. Ο πολυπολιτισμός και τα ανοιχτά σύνορα καταρρέουν, η 'επιτυχημένη Σοσιαλδημοκρατία' που η κυρίαρχη στην Ελλάδα κεντροαριστερά θαύμαζε και ακολουθούσε ως πρότυπο, γέννησε κοινωνικό αδιέξοδο και αμφισβητείται σοβαρά μέσα στο ίδιο της το λίκνο. Το χειρότερο για τους αριστερούς της ημεδαπής, είναι το ότι διαψεύδεται το δόγμα τους που ερμηνεύει αυτό που αποκαλούν "άνοδο του νεοναζισμού" οικονομικά, ως συνέπεια της κρίσης και συνεχιζόμενης ύφεσης. Τώρα πρέπει να εξηγήσουν την "άνοδο του νεοναζισμού" στην τέταρτη ανταγωνιστικότερη οικονομία παγκοσμίως.

Ο κόσμος επιστρέφει σε εμάς. Ο Ευρωπαίος αλλάζει κατεύθυνση, εισερχόμενος σε μια νέα ατραπό. Μπορεί τα πρώτα βήματα της ατραπού αυτής να περνάνε μέσα από την ακροδεξιά, από ιδεολογήματα της νεοτερικότητας (π.χ Φασισμός) και τον Χριστιανισμό. Όμως, η ατραπός καθ'αυτή οδηγεί στην καταξίωση του Εθνισμού. Στα επόμενα χρόνια, χιλιάδες, εκατομμύρια άνθρωποι θα αρχίσουν να αυτοπροσδιορίζονται ως ακροδεξιοί, εθνικιστές, πατριώτες, παραδοσιοκράτες, εθνικόφρονες, κ.ο.κ. Και, οπωσδήποτε, ως καλοί χριστιανοί. Όμως δεν είναι η πτώση του Χριστιανισμού αυτή που έφερε την αλλαγή. Είναι η θεσμοθέτηση του Κοσμοπολιτισμού και της πληθυσμιακής αλλοιώσεως.

Το μεγάλο στοίχημα για εμάς τους Εθνικούς δεν είναι άλλο από το να βοηθήσουμε όλο αυτόν τον κόσμο να πορευτεί την δύσκολη οδό της επιστροφής. Να μην τον παρατήσουμε στα πρώτα του βήματα, κολλημένο στις λάσπες του συντηρητισμού, του σωβινισμού, του φολκλορικού καθολικισμού και της ελληνορθοδοξίας.


0 σχολια:

Δημοσίευση σχολίου